Styletips


Sådan opbygger du en god basisgarderobe

Undgå tøjkriser og fejlkøb.

Det er vel på tide jeg deler lidt ud af min erfarning som designer og stylist ikk? Jeg er når det kommer til stykket en total fashionista. I elsker mode, og den måde du kan fremhæve din personlighed. Men det hele starter med en god basisgarderobe i god kvalitet. 

Personligt er jeg til det underspillede, simple og sophistikerede look, men med en kant.

¨Less is more¨

Så her er guide til hvordan du opbygger en grundgarderobe, får mest for pengene og minimere fejlkøb.

  

Guide

1. Den enkle outfit vinder. Altid.

Hold dig til neutral farvepalette i grundgarderoben, der fremhæver dig. Det er dig og ikke dit outfit der skal ses.

Det kan være flot med enkle farvesplash indimellem, men invester kun i få stykker tøj i stærke farver, du bliver hurtigt træt af dem og det er ofte svære at kombinere med resten af garderoben.

¨Tøj skal fremhæve din personlighed og ikke overstråle den¨

 

 

2. Fin DIN stil

Der matcher med dig på disse 4 punkter

- Personlighed

- Kropsform 

- Farver

- Alder

Tænk grundigt over over disse punkter, og skriv dem gerne ned. Så hver gang du investerer i et stykke tøj, skal det matche alle disse punkter. Sådan undgår du impulskøb. Husk at hvad ser godt ud på andre (-og en 20-årig model) gør nødvendigvis ikke noget godt for dig.

  

3. Fast fashion og døgnflue-trends er No-Go

Ingen logoer, ingen bling, leopardprint og boho...dette er for din teenage datter. Det får dig til at se ældre ud. Det enkle rene får dig til at se friskere ud. Og så er det så meget mere klasse og stil.

Vi kan selvfølgelig alle blive forført af modeindustriens nye trends, men lad dig ikke rive med, vær tro mod din egen stil, og tilsæt lidt trendy accessories istedet.

 

4. Tøjet skal være behageligt. Men på den eksklusive måde.

Find ud af hvad der klæder dig, og hvad du føler dig godt tilpas i. Resten vil blive hængende i garderoben efter få ganges brug. Måske føler du at du altid køber det samme - men disse er klassikere, de er altid ret og de får dig tit at føle dig godt tilpas. Hvorfor ændre et vindende koncept?

 


 

5. Overvej dine køb og invester i kvalitet

Tag din tid, og opbyg langsomt din garderobe. Tag din tid og impulskøb ikke. Bliv ikke et ¨mode-offer¨ og køb ikke noget bare fordi det er på udsalg. Køb lidt men godt. Der er intet som en overfyldt garderobe, men slet ikke kan overskue. Og så er det værd at lægge penge på sko & tasker i høj kvalitet, de hæver din garderobe op på et helt andet plan. Hellere én kvalitetstaske en ti i dårlig kvalitet. 

¨Tænk ikke så meget på hvad den koster, men mere på hvad den koster pr. gang du har den på. På den måde vil du kunne se at det er dyrt at købe billigt...¨

 

5. Elsk dig selv.

¨Stil er en fascinerende måde at fremhæve dig selv. Forstå hvem DU er, vær ikke nogen anden¨. Følg ikke mode-trends slavisk, spring over de trends der ikke klæder dig. Ved at kende til din kropstype og hvilke farver som klæder dig, kan du opbygge en garderobe du vil elske, og som får dig til at føle dig velklædt.

 

6. Miks high & low.

Du kan sagtens mikse dyrt og billigt tøj. Som grundregel kan bør du investere i basisvarer af høj kvalitet, og så kan du mikse det med mere trendige items fra streetfashion mærker. De trendige items, går hurtigt af mode, så de behøver ikke holde evigt.

 

 

7. Signature item.

Du behøver ikke bruge en formue på din garderobe, eller disignerbrands altid. Alt du behøver er at finde DIT   ¨Signatur Item¨, det stykke tøj du føler dig godt tilpas i og som kan redde en tøjkrise. Har du ikke prøver de morgner hvor du prøver det ene efter det andet? Det har vi vis alle, og hvad redder os? De gode basis items.

 

8. Naturmaterialer

Køb såvidt muligt naturmaterialer. De er altid smukkere, intet fake slår naturen. Det er også sundere og behageligere at have på, og du kan ånde i det. Og så må vi ikke glemme at passe på vores dejlige jord. Tøj i syntetmaterialer gør stor skade på miljøer både under fremstilling og når det kasseres. Og ligeledes for de som arbejder med dem. Så vælg altid det naturlige frem for syntét.

¨Cashmere I love you¨ 


9. Accessories

Hvilke accessories? Keep it simple - tænk cashmeretørklæder, oversized solbriller, delikate smykker og en kvalitetstaske. 

 

 

 

 

Her de absolutte must-haves.

Med disse få items kommer du langt.

Med disse items kommer du langt. De kan mixes på kryds og tværs af garderoben, og løfte den op på et eksklusivt niveau.

En god investering, der tjener sig ind mange gange.

 

Den grå cashmere cardigan

Kan bruges året rundt, indendørs om vinteren og som e lille lunt stykke overtøj i sommerperioden.

Helt klassisk med fine små detaljer.

100% Superior Cashmere. Dkk 1.295,-

 

 

 

 

 

 

En sort turtleneck

Varm og praktisk. Signalere god stil. Kan mixes med sort i sort eller med lidt mere fave på underdel.

Fint både et klassiske suit-bukser, jeans eller pencilnederdel. Dress den up til aftenbrug med et stort chunky halssmykke.

100% Superior Cashmere. Dkk 1.195,-

 

 

 

Cashmere tærklæde

Du vil elske denne investering. Så dejligt blødt mod den sarte hud på halsen. Og løfter det out-fit op. Det har mange anvendelser, kan sagtens bruges indedørs om vinteren. Og på flyturen som et lille tæpper. Alle vores tørklæder er uni-sex, så hvorfor ikke forkæle ham?

Et gråt og et sort er selvfølgelig et must, men der må gerne være lidt farve på, som kan løfte dit sorte eller grå out-fit. Farve gør os glade. Men som en start må du bare eje et stort gråt cashmere tørklæde. 

Ribstrikket og i 100% Superior Cashmere. Dkk 1.195,-

 


 

Strikkede cashmere bukser

Hvis der er plads i budgettet, så er de skønne bløde cashmere bukser bare et sikkert hit, når kulden bider. Det er den ypperste luksus at krybe i et par cashmere bukser.

Mix dit eget cashmere sæt med f.eks. hættetrøje, over-size v-neck eller en turtleneck.

 

100% Superior Cashmere. Dkk 1.495,-